Zapečený květák
- 15 min
- 36 min
- Snadné
- 3 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 245 kcal
- 18 g bílkovin
- 14 g tuků
- 10 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Nejprve si připravte velký hrnec a naplňte jej vodou. Vodu osolte a na středním plameni přiveďte k varu.
Květák očistěte a jakmile začne voda v hrnci vřít, celou hlavu květáku opatrně položte do vody. Hrnec přiklopte pokličkou a květák vařte 11 minut na středním plameni.
Po uvaření květák vyjměte a zprudka zchlaďte ve studené vodě.
Plech (30 cm × 40 cm) vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 190–195 °C.
Jakmile je květák chladný na dotek, podélně jej nakrájejte na 2 cm široké plátky.
V menší misce smíchejte nahrubo nastrouhanou mozzarelu light se strouhaným parmazánem, smetanovým sýrem, 1 žloutkem, mletým muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Vzniklou sýrovou směs rovnoměrně rozprostřete po plátcích květáku. Takto připravený květák přesuňte na připravený plech a vložte do trouby. Květák pečte v předehřáté troubě na 190–195 °C stupňů po dobu 20–25 minut.
Hotový zapečený květák rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
🙏🏻
Vynikající 😋