Těsto na pizzu
- 80 min
- 15 min
- Snadné
- 4 kusy
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 503 kcal
- 19 g bílkovin
- 6 g tuků
- 66 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si smíchejte obě mouky ve větší míse, kde posléze budete hníst těsto.
Následně si připravte kvásek. Do malé misky rozdrobte čerstvé droždí, přilijte cca 100 ml vlažné vody, přidejte 3 lžíce smíchaných mouk a zamíchejte. Nechte 15 minut kynout v pokojové teplotě.
Vykynutý kvásek poté přidejte do větší mísy k moukám. Přilijte zbylých 350 ml vody, 2 lžíce olivového oleje a 12 g soli. Hněťte, dokud se všechny ingredience nespojí a nevznikne kompaktní těsto. Poté mísu přikryjte utěrkou a nechte těsto odležet v pokojové teplotě, dokud se jeho objem nezdvojnásobí (potrvá to cca 1 hodinu).
Pracovní desku si posypte 50 g mouky. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučenou pracovní desku a rozdělte na požadovaný počet dílů. Každý díl vyválejte a vytáhněte na tenkou placku. Uvedené množství ingrediencí vyjde na 4 menší nebo 2 větší pizzy.
Hotové těsto potřete a posypte libovolným toppingem a pizzu pečte v předehřáté troubě 10–15 minut při 300 °C (nebo nejvyšší možné teplotě), dokud těsto není krásně zlatavé.
Po upečení pizzu vytáhněte z trouby a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
jako super akorat to lepi jako ......a ja z toho testa udelala minipizzy sice jich bylo asi milion ale jako peckaaa
👍🏻🙂
👍