Sushi s quinoou
- 15 min
- 15 min
- Střední
- 4 porce
Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %
Strana 38Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 234 kcal
- 14 g bílkovin
- 10 g tuků
- 23 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Quinou alespoň 2× properte ve studené vodě a poté dejte vařit do hrnce podle návodu na obalu. Řepu, lososa i okurku omyjte a nakrájejte na stejně dlouhé tenké nudličky.
Uvařenou quinou nechte vychladnout a poté ji smíchejte se smetanovým sýrem a špetkou soli.
Na kuchyňský pult připravte balicí rohož. Řasu nori na ni položte lesklou stranou dolů. Do ⅞ délky řasy natřete vrstvu quinoy se smetanovým sýrem o výšce cca 3 mm. Lžící quinou stlačte tak, aby byla po povrchu řasy rovnoměrně rozprostřená.
Na spodní stranu řasy naskládejte vždy 1 proužek lososa, řepy a okurky.
Řasu začněte rolovat od kraje s lososem, řepou a okurkou směrem k prázdné straně řasy. Svrchu trochu přitlačte, aby rolka držela pohromadě. Hotovou rolku poté na spoji přejeďte navlhčenou rukou.
Stejný postup opakujte i s dalšími 3 řasami.
Nakonec všechny 3 rolky nakrájejte ostrým nožem na cca 2 cm široké kousky a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Sushi jsem si upravila podle sebe. Dala jsem tam jen okurku s krabími tyčinkami či lososem. Quinou jsem nahradila sushi rýží a tu jsem smíchala zase s nadýchanou lučinou.
Bohužel řepa v receptu není vůbec dobra a vše prebíjí. Philladelphia se úplně rozteče a špatně se dělají rolky