Slaná galette s pórkem, špenátem a houbami
- 20 min
- 27 min
- Snadné
- 8 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 261 kcal
- 7 g bílkovin
- 17 g tuků
- 17 g sacharidů
Suroviny
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 90 g másla (chladné teploty)
- 120 ml studené vody (120–150 ml)
- sůl
Štítky
Postup přípravy
V míse smíchejte špaldovou mouku se studeným máslem, vodou a solí. Ze vzniklého těsta vytvořte kuličku, zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice.
Pro přípravu náplně si v pánvi na středním plameni rozehřejte 3 lžíce olivového oleje. Přidejte žampiony a opékejte cca 5 minut na středním plameni. Do pánve poté přidejte špenát a opékejte ještě další 1 minutu. Následně pánev odstavte.
Troubu předehřejte na 185 °C.
Vál si posypte trochou mouky. Vychlazené těsto vyndejte z lednice, prohněťte rukama a přemístěte ho na připravený vál. Válečkem z těsta vyválejte kruh (⌀ cca 30 cm). Kruh může být i nepravidelný a okraje potrhané.
Připravte si plech, vyložte jej pečicím papírem a přemístěte na něj vyválené těsto. Doprostřed těsta navrstvěte připravenou náplň z pánve, pórek a mozzarellu. Okraje těsta ohněte směrem ke středu koláče.
Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut při 180 °C.
Hotovou galette rozkrájejte na 8 kousků a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
trvalo mnohem dele upect, s testem se spatne pracovalo...
Podle recenzi jsem dala jen 80 ml vody a s testem se pracovalo vyborne. Uzasny recept. Chutna vsem.
Ukázalo se to velmi chutné.
Automaticky přeloženo