Pstruh s chilli, limetkou a teplým bulgurovým salátem
- 15 min
- 20 min
- Snadné
- 2 porce
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 82Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 594 kcal
- 30 g bílkovin
- 22 g tuků
- 69 g sacharidů
Suroviny
- 2× filety ze pstruha s kůží
- 2 lžíce šťávy z limetky
- kůra z limetky
- 2 stroužky česneku (utřít)
- 3 lžíce olivového oleje
- ¼ lžičky mletého chilli
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
Nejprve předehřejte troubu na 150 °C a poté uvařte bulgur podle návodu na obalu.
Než se bulgur uvaří, opláchněte filety, osušte je a osolte z obou stran.
Na přípravu marinády v misce smíchejte 2 lžíce limetkové šťávy s limetkovou kůrou, utřenými stroužky česneku, 2 lžícemi olivového oleje, chilli a pepřem. Misku dejte stranou.
V pánvi rozpalte zbylou lžíci olivového oleje, položte na ni pstruha kůží dolů a opékejte 3–4 minuty na středním plameni.
Poté pstruha otočte, polijte připravenou limetkovou marinádou a opékejte ještě další 2 minuty. Ihned poté pánev přemístěte do předehřáté trouby a pstruha dopečte při 140–150 °C 4–5 minut.
Připravte si salát smícháním uvařeného bulguru s brusinkami a mátou.
Hotový salát rozdělte do 2 talířů a podávejte s pečeným pstruhem.
* Pokud seženete čerstvé brusinky, použijte místo 100 g sušených 200–250 g čerstvých.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Chutě jdou skvěle dohromady. Místo máty jsem použila koriandr.
moc mi tato kombinace chutí chutnala
Výborné dietní jídlo 😉