Květák s chilli a rozmarýnem
- 10 min
- 27 min
- Snadné
- 4 porce
Receptům z květáku vévodí exotické koření a opékání na pánvi. Stejně jako v této květákové směsi. Je zcela bezlaktózová, provoněná kokosem, okořeněná chilli a rozmarýnem a je skvělým parťákem k těstovinám nebo rýži. Ale klidně nahradí i hlavní jídlo. Tak s chutí do toho.
Znáte z naší kuchařky
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 82Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 184 kcal
- 6 g bílkovin
- 11 g tuků
- 13 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Květák rozdělte na růžičky a umyjte.
2
Na pánvi rozpalte na středním plameni kokosový olej.
3
Přidejte růžičky květáku a opékejte alespoň 20 minut na středním plameni.
4
Na poslední 1 minutu vmíchejte utřený stroužek česneku.
5
Přidejte rajčatový protlak, chilli a rozmarýn a restujte 2 minuty na středním plameni.
6
Přilijte kokosové mléko a nechte provařit dalších 5 minut.
7
Osolte podle chuti.
TIP
Podávejte samostatně nebo s rýží či těstovinami. Hotový pokrm můžete ozdobit několika lístky čerstvé petrželové natě.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
.
Snadná příprava a dobře chutná.
Jednoduchá rychlovka, přidala jsem trochu indického koření a smetanu, upekla Naan a bylo z toho povedený jídlo!