Kuře s hráškovým pyré s mátou
- 15 min
- 15 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 245 kcal
- 36 g bílkovin
- 4 g tuků
- 18 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 °C
Kuřecí prsa očistíme, osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci slunečnicového oleje, přidáme prsa a opékáme je 3 minuty z každé strany. Pánev s masem přemístíme do vyhřáté trouby na 170—180 °C a pečeme 10 minut.
Do většího hrnce dáme hrášek s lístky máty a zalijeme 500 ml osolené vody. Přivedeme k varu a vaříme maximálně 5 minut.
Hrášek přecedíme a a i s mátou ho rozmixujeme do pyré za postupného přidávání vlažného mléka. Hráškové pyré dochutíme solí a pepřem.
Vysokoprocentní šunku nasekejte na nudličky a opražte zprudka na suché pánvi po dobu 2-3 minuty.
Do servírovací misky dejte naběračkou část pyré, přidejte rozkrojené kuřecí prso a dozdobte praženou šunkou popřípadě čerstvými hráškovými lusky.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Lahodné!
Výborné!
Zajímavá kombinace, hodně bílkovin a velmi chutné jídlo
Automaticky přeloženo