Košík je prázdný
Celozrnné těstoviny s avokádovou omáčkou
- 10 min
- 15 min
- Snadné
- 4 porce
Pokud vám jsou sýrové omáčky na těstoviny málo, tahle z avokáda je velkým adeptem k tomu, aby rozšířila jejich arsenál. Její lichotivá zelenkavá barva dodává pokrmu letní svěžest a lehkost. Celozrnné těstoviny jsou zase zárukou toho, že se nerozvaří, a jsou plné vlákniny. Už na ně bublá voda?
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 433 kcal
- 17,5 g bílkovin
- 20,1 g tuků
- 43 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu a poté je sceďte.
2
Přibližně ½ parmazánu schovejte na podávání a zbývající parmazán spolu s ostatními surovinami rozmixujte.
3
Připravte si nepřilnavou pánev a rozpalte ji. Poté na ni nalijte rozmixovanou směs a nechte cca 5 minut prohřát na mírném plameni.
4
Do omáčky vložte scezené těstoviny a promíchejte.
5
Hotovou směs posypejte parmazánem a podávejte.
TIP
Hotový pokrm můžete ozdobit také lžící loupaných dýňových semínek a několika lístky bazalky.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Chutné a rychlé. Místo parmazánu jsem použila goudu.😊
Automaticky přeloženo
Je zajímavé, jak je to syté.
Chutné, lehké a rychlé. Já přidávám k ozvláštnění i cherry rajčátka. Dodávají tomu takovou svěžest, bez nich mi to přijde spíše tak mdlé.
Automaticky přeloženo