![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Do středně velkého hrnce nalijte 500 ml kokosového mléka, 100 ml rýžového mléka a 80 ml espressa. Přidejte 1 lžičku vanilkového extraktu a směs vařte 10–15 minut na středním plameni, dokud nezhoustne.
Jakmile směs zhoustne, snižte plamen na mírný, nalámejte do hrnce hořkou čokoládu a přidejte med. Za stálého míchání nechte čokoládu s medem ve směsi pozvolna rozpustit. Poté vypněte ohřev a směs nechte 5 minut chladnout.
Vezměte si metličku a do vychladlé směsi postupně po jednom zašlehejte 4 žloutky. Následně směs za stálého míchání zahřívejte na mírném až středním plameni, dokud znovu nezhoustne (cca 5–7 minut).
Obsah hrnce přeceďte přes sítko do lahve, dejte do lednice a nechte zcela vychladnout (potrvá to cca 4–5 hodin).
Vychlazený likér přelijte do sklenic a podávejte.
Likér skladujte v lednici ve vzduchotěsné nádobě a spotřebujte do 3–4 dnů. Během pobytu v lednici se může oddělit vrstva kokosového mléka od zbytku nápoje – jde o přirozený jev a v takovém případě stačí likér před podáváním dobře promíchat, protřepat v shakeru nebo krátce promixovat v mixéru.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními