HledatHledatMoje Moje KošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 97 Kcal
  • 1 g bílkovin
  • 8 g tuků
  • 4 g sacharidů

Suroviny

16 porcí

Postup přípravy

1

Do středně velkého hrnce nalijte 500 ml kokosového mléka, 100 ml rýžového mléka a 80 ml espressa. Přidejte 1 lžičku vanilkového extraktu a směs vařte na středním plameni dokud nezhoustne (10–15 minut).

2

Jakmile směs zhoustne, snižte plamen na mírný, do hrnce nalámejte hořkou čokoládu a přidejte med. Za stálého míchání nechte čokoládu s medem ve směsi pozvolna rozpustit. Poté směs nechte 5 minut vychladnout.

3

Následně do vychladlé směsi metličkou zašlehejte postupně po jednom 4 žloutky. Po přidání žloutků směs za stálého míchání zahřívejte na mírném až středním plameni, dokud znovu nezhoustne (cca 5–7 minut).

4

Nakonec směs přeceďte přes sítko do lahve a nechte v ledničce zcela vychladnout (cca 4–5 hodin).

TIP
Vychlazený likér přelijte do sklenic a servírujte na ledu. Spolu s vanilkovým extraktem do hrnce můžete navíc přidat i lžičku mleté skořice.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních