Nealkoholický kávový likér
- 310 min
- 25 min
- Snadné
- 16 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 97 kcal
- 1 g bílkovin
- 8 g tuků
- 4 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Do středně velkého hrnce nalijte 500 ml kokosového mléka, 100 ml rýžového mléka a 80 ml espressa. Přidejte 1 lžičku vanilkového extraktu a směs vařte 10–15 minut na středním plameni, dokud nezhoustne.
Jakmile směs zhoustne, snižte plamen na mírný, nalámejte do hrnce hořkou čokoládu a přidejte med. Za stálého míchání nechte čokoládu s medem ve směsi pozvolna rozpustit. Poté vypněte ohřev a směs nechte 5 minut chladnout.
Vezměte si metličku a do vychladlé směsi postupně po jednom zašlehejte 4 žloutky. Následně směs za stálého míchání zahřívejte na mírném až středním plameni, dokud znovu nezhoustne (cca 5–7 minut).
Obsah hrnce přeceďte přes sítko do lahve, dejte do lednice a nechte zcela vychladnout (potrvá to cca 4–5 hodin).
Vychlazený likér přelijte do sklenic a podávejte.
Likér skladujte v lednici ve vzduchotěsné nádobě a spotřebujte do 3–4 dnů. Během pobytu v lednici se může oddělit vrstva kokosového mléka od zbytku nápoje – jde o přirozený jev a v takovém případě stačí likér před podáváním dobře promíchat, protřepat v shakeru nebo krátce promixovat v mixéru.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními