Vanilková zmrzlina s pečenou rebarborou
- 15 min
- 20 min
- Střední
- 4 porce
Jíme zdravě po celý rok se slevou 67 %
Strana 78Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 131 kcal
- 3 g bílkovin
- 9 g tuků
- 14 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Kokosové mléko rozmixujte (nebo vyšlehejte ručním šlehačem) dohladka společně se stévií a semínky z vanilkového lusku.
Směs nalijte do skleněné nebo plastové formy (20 cm × 20 cm) a dejte do mrazáku.
Zmrzlinu mrazte alespoň 4–5 hodin* a každých 45 minut ji promíchejte lžící od okrajů.
Zmrzlinu takto promíchejte alespoň 2–3×, aby vznikalo co nejméně krystalů ledu.
Mezi mícháním zmrzliny si připravte pečenou rebarboru a drobenku.
Troubu si předehřejte na 170 °C.
Rebarborové stonky (čím červenější, tím sladší) obalte lehce v rýžovém sirupu, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 160–170 °C na 12–15 minut.
Drobenku si připravte smícháním kokosového oleje (nejlépe polotekutého), ovesných vloček a mletých mandlí. Rozložte ji na druhý plech vyložený pečicím papírem a dejte na 10 minut do předehřáté trouby k rebarborám. Drobenku pečte 10 minut.
Hotovou zmrzlinu rozdělte do 4 mističek, do každé přidejte pečené stonky rebarbory, zasypte drobenkou a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Och, wow, tak jednoduché a tak výborné!