HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě po celý rok se slevou 67 %

Strana 78Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 131 kcal
  • 3 g bílkovin
  • 9 g tuků
  • 14 g sacharidů

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací

Suroviny

4 porce

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Kokosové mléko rozmixujte (nebo vyšlehejte ručním šlehačem) dohladka společně se stévií a semínky z vanilkového lusku.

2

Směs nalijte do skleněné nebo plastové formy (20 cm × 20 cm) a dejte do mrazáku.

3

Zmrzlinu mrazte alespoň 4–5 hodin* a každých 45 minut ji promíchejte lžící od okrajů.

4

Zmrzlinu takto promíchejte alespoň 2–3×, aby vznikalo co nejméně krystalů ledu.

5

Mezi mícháním zmrzliny si připravte pečenou rebarboru a drobenku.

6

Troubu si předehřejte na 170 °C.

7

Rebarborové stonky (čím červenější, tím sladší) obalte lehce v rýžovém sirupu, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 160–170 °C na 12–15 minut.

8

Drobenku si připravte smícháním kokosového oleje (nejlépe polotekutého), ovesných vloček a mletých mandlí. Rozložte ji na druhý plech vyložený pečicím papírem a dejte na 10 minut do předehřáté trouby k rebarborám. Drobenku pečte 10 minut.

9

Hotovou zmrzlinu rozdělte do 4 mističek, do každé přidejte pečené stonky rebarbory, zasypte drobenkou a podávejte.

TIP
TIP: Místo drobenky použijte domácí granolu.*Dejte na zkušenost s vaším mrazákem a zmrzlinu kontrolujte. Pokud se na okrajích začnou tvořit velké kusy krystalů a ledu, snižte trochu výkon mrazáku, abyste zmrzlinu po vytažení mohli hned podávat a neměli z ní jeden velký kus ledu.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Annamaria Mikulik
03. května 2024

Och, wow, tak jednoduché a tak výborné!

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních