HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě po celý rok se slevou 67 %

Strana 314Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 126 kcal
  • 7 g bílkovin
  • 5 g tuků
  • 11 g sacharidů

Extra vstřebatelný Hořčík pro ten nejkvalitnější spánek

  • Jednička na trhu
  • Zatočí s únavou
  • Pomůže od křečí
Více informací

Suroviny

8 porcí

Efektivní a bezpečné doplnění 100 % denního příjmu hořčíku

  • Podpora regenerace
  • Pomůže od migrén
  • Přes 1000 spokojených recenzí
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Vezměte větší hrnec, naplňte ho do poloviny vodou a vodu dejte vařit.

3

Mezitím si oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. Až voda přijde k varu, přidejte do ní nakrájené brambory a vařte doměkka 15 minut. Následně brambory slijte, rozmačkejte je vidličkou a nechte vychladnout.

4

Filet z lososa umístěte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby zhruba na 7 minut na 170–180 °C. Filet pak roztrhejte vidličkou na kusy a ty dejte do větší mísy, kde budete připravovat těsto.

5

K lososu přimíchejte vychladlé rozmačkané brambory, žloutky, hořčici, ovesné vločky, sůl a pepř. Těsto zpracujte rukama a mezi dlaněmi tvořte placičky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.

6

Bramboráky pečte v předehřáté troubě 20–25 minut při 170–180 °C.

TIP
TIP: Bramboráky jsme podávali s lehkým salátkem a zálivkou z hrubozrnné hořčice, medu a citronové šťávy.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Marián Korcz
27. listopadu 2023

prijemna zmena zpracovani lososa

Aloisie Hanyšová
15. května 2023

Velice chutný recept, synovi i manželovi moc chutnal. Pro děti ideální poměr koření, pro dospělého bych se nebála více osolit a opepřit. Podávali jsme s polníčkem, ke kterému byla zálivka z pesta z medvědího česneku, olivového oleje, citronu, soli a pepře a k lososovým plackám jsme si dali řecký jogurt.

hodnocení_1153827
Ewa Kowalska
16. dubna 2023

vypadá jako chutné jídlo

Automaticky přeloženo

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních