Lososové bramboráky
- 15 min
- 45 min
- Snadné
- 8 porcí
Jíme zdravě po celý rok se slevou 67 %
Strana 314Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 126 kcal
- 7 g bílkovin
- 5 g tuků
- 11 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Vezměte větší hrnec, naplňte ho do poloviny vodou a vodu dejte vařit.
Mezitím si oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. Až voda přijde k varu, přidejte do ní nakrájené brambory a vařte doměkka 15 minut. Následně brambory slijte, rozmačkejte je vidličkou a nechte vychladnout.
Filet z lososa umístěte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby zhruba na 7 minut na 170–180 °C. Filet pak roztrhejte vidličkou na kusy a ty dejte do větší mísy, kde budete připravovat těsto.
K lososu přimíchejte vychladlé rozmačkané brambory, žloutky, hořčici, ovesné vločky, sůl a pepř. Těsto zpracujte rukama a mezi dlaněmi tvořte placičky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Bramboráky pečte v předehřáté troubě 20–25 minut při 170–180 °C.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
prijemna zmena zpracovani lososa
Velice chutný recept, synovi i manželovi moc chutnal. Pro děti ideální poměr koření, pro dospělého bych se nebála více osolit a opepřit. Podávali jsme s polníčkem, ke kterému byla zálivka z pesta z medvědího česneku, olivového oleje, citronu, soli a pepře a k lososovým plackám jsme si dali řecký jogurt.
vypadá jako chutné jídlo
Automaticky přeloženo