HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Extra vstřebatelný Hořčík pro ten nejkvalitnější spánek

  • Jednička na trhu
  • Zatočí s únavou
  • Pomůže od křečí
Více informací

Suroviny

25 kusů

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací

Podívejte se na přípravu receptu na videu

banner image

Postup přípravy

1

V míse smíchejte ovesné vločky, 70 g třtinového cukru, kakao, med a 90 g másla (nebo kokosového oleje). Všechny ingredience důkladně zpracovávejte rukama, dokud nevytvoříte kompaktní těsto, ze kterého půjde udělat koule.

2

Z těsta udělejte kouli, zabalte ho do potravinové fólie a dejte alespoň na 2 hodiny vychladit do lednice.

3

Vychlazené těsto vyndejte z lednice a připravte si formičky na vosí hnízda (těsto vystačí na přibližně 25 vosích hnízd, záleží ale na velikosti formiček). Dále budete potřebovat trochu třtinového cukru (cca 15 g), máslo či kokosový olej (cca 25 g), celozrnné piškoty a domácí vaječný koňak.

4

Začněte tvarovat vosí hnízda. Každou formičku vždy nejprve vymažte trochou másla (nebo kokosového oleje) a vysypejte třtinovým cukrem. Poté vezměte kousek připraveného těsta, natlačte ho do formičky, uprostřed těsta vytvořte malíčkem důlek a do něj lžičkou nalijte trochu vaječného koňaku. Nakonec vše přiklopte jedním piškotem, formičku rozevřete a opatrně z ní vyndejte hotové vosí hnízdo. Celý postup opakujte, dokud nezpracujete všechno těsto.

5

Vosí hnízda skladujte nejlépe v lednici a spotřebujte do 1 týdne.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Leňa Fialová
24. prosince 2021

Výborný recept i na vaječný likér 👌

Edita Drnovská
19. prosince 2021

Jsou výborné. Už zadělávám na druhou várku. Vynechala jsem cukr, medu přidala o trochu víc a kakao dala napůl s karobem. Formičku jsem nevymazávala, ale pokaždé vytřela papírovým ubrouskem do sucha a krásně se hnizdečka vyloupla. Naplnila jsem je mléčným karamelem.

hodnocení_1199015
Miluška Váchalová
13. prosince 2021

nekomu muze vadit krupani vlocek v ustech,ale me nevadi a jsou dobre :-)

hodnocení_1154988
banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních