Košík je prázdný
Špaldové lívance s banánem
- 15 min
- 25 min
- Snadné
- 14 kusů
Když se jde na to chytře, ani lívanců k večeři se nemusíte bát. Stačí vyměnit pár ingrediencí a zdravější varianta je na světě. Takový je i recept na lívance ze špaldové mouky. Když je navíc polejete čekankovým sirupem a posypete mandlemi, o kila se bát už nemusíte.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 74 kcal
- 3 g bílkovin
- 3 g tuků
- 9 g sacharidů
Suroviny
14 kusů
Štítky
Postup přípravy
1
Banán rozmixujte s mlékem, vejcem a kokosovým olejem.
2
Do směsi přidejte mouku s práškem do pečiva a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
3
Hotové těsto dejte na 5–10 minut odležet stranou.
4
Rozehřejte si nepřilnavou pánev a z odleželého těsta na ní poté opékejte lívance na středním plameni 2–3 minuty z každé strany.
5
Hotové lívance rozdělte do talířů a podávejte.
TIP
Lívance podávejte s bílým jogurtem, arašídovým máslem, banánem, nahrubo nasekanými neloupanými mandlemi, nahrubo nastrouhanou čokoládou a sirupem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný a jednoduchý recept.
Lahodné palačinky. Rychlé a snadné vyrobit. Lehký sýr a ovoce to dělají. Určitě se k nim vrátím 👍
Automaticky přeloženo
Výborné lívance! Vždy se povedly, i když jsem někdy provedla pár obměn (víc banánů, jiná mouka nebo rostlinné mléko). Stačí se řídit konzistencí těsta.