Slané pohankové placky
20 min
4 min
Snadné
8 porcí
Vyzkoušejte jídla našich prababiček. Na placky z pohankové mouky potřebujete jen čtyři ingredience, mezi nimiž chybí vajíčko. Ano, čtete správně. Jsou lehce stravitelné a jsou skvělou přílohou například k cizrnovému hummusu nebo jiné luštěninové pomazánce.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 181 Kcal
- 4 g bílkovin
- 1 g tuků
- 38 g sacharidů
Suroviny
8 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Všechny ingredience smíchejte v misce a vytvořte lepkavé těsto. Těsto dejte na 15 minut stranou.
2
Z uleželého těsta vytvarujte kuličky a tvořte placičky o velikost dlaně. Pokud se těsto příliš lepí, zaprašte ho moukou.
3
Každou placičku opékejte na nepřilnavé pánvi 1–2 minuty z každé strany.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Šel jsem podle receptu a vzniklo mi jen pár žmolků. Po tom co jsem přidal ještě mléko a už to mělo dobrou konzistenci tak se těsto trhalo. Po přidání dvou vajec jsem s problémy tyto placky dokončil.
Zkoušela jsem i z kukuřičné mouky, obě varianty chutnají jinak a obě jsou moc dobré a lehké na přípravu. Přidala jsem víc vody, takže se to lépe dávalo na pánev, také jsem přisypala tymián a strouhaný parmezán :-P
pohankove placky jsou skvela alternativa, libi se mi, ze jsou bez vajec ;) testo se hodne lepi, takze se s nim trochu hure pracuje, do testa jsem pridala strouhany syr, chutove super, daji se jist i samostatne ...