Rychlá brokolicová pomazánka
10 min
6 min
Snadné
6 porcí
Našli jste v ledničce schovanou brokolici a už prosí o zpracování? Udělejte si z ní skvělou a hlavně zdravou brokolicovou pomazánku. Spařením si brokolice ponechá všechny vitamíny a pak už stačí jen zamíchat s lučinou nebo tvarohem. Tahle rychlovka vás bude bavit.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 65 Kcal
- 4,3 g bílkovin
- 2,7 g tuků
- 6 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
6 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Do hrnce napusťte dostatečné množství vody, osolte ji a přiveďte k varu.
2
Do vroucí vody vložte růžičky brokolice, plamen snižte na střední stupeň a brokolici uvařte doměkka (4–6 minut).
3
Vodu slijte, k brokolici přidejte domácí lučinu a rozmixujte dohladka.
4
Nakonec vše dochuťte solí, pepřem a lahůdkovým droždím.
5
Pomazánku skladujte maximálně 2–3 dny v lednici.
TIP
Pomazánku podávejte na chlebu. Můžete ji ozdobit růžičkami brokolice a slunečnicovými semínky.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Naprosto famózní chuť a jednoduchý recept. Děláme pravidelně.
Skvělá pomazánka. Rychlá, lehká, chutná.
Automaticky přeloženo z slovenštiny
Nenadchla. Snědla jsem ji jen s přemáháním, manžel ani děti ji nejedli vůbec. Znovu ji už neudělám. Škoda lučiny i brokolice.