Granola se sušenými švestkami
- 20 min
- 45 min
- Snadné
- 10 porcí
Kombinace granoly, jogurtu a čerstvého ovoce se rovná dokonalosti, souhlasíte? A co potom teprve, když máte možnost si pochutnat na granole domácí. Poradíme vám jak na to, není to nic složitého. Nažhavte troubu a jdeme na to, ať máte zásobu k svačince i k snídaní.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 200 kcal
- 7 g bílkovin
- 8 g tuků
- 25 g sacharidů
Suroviny
10 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 130 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
2
Švestky dejte do mixéru, zalijte 130 ml vody, přidejte arašídové máslo, rozmixujte a zatím dejte stranou.
3
Ve velké míse smíchejte vločky se semínky, skořicí a solí a poté vše promíchejte s rozmixovanými švestkami.
4
Vzniklou směs rozprostřete na připravený plech a dejte péct do trouby.
5
Pečte 45 minut na 130 °C. Během pečení granolu promíchávejte vařečkou a rozbíjejte větší kousky. Dávejte pozor, aby se nepřipálila.
TIP
Granolu podávejte například s bílým jogurtem a čerstvým ovocem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Tak to je bomba! Granola bez přidaného cukru - jsem nadšená! Sice je dost mokrá, takže je s ní ze začátku hodně práce, ale je moc dobrá, malinko nakyslá, mlsám jí často samotnou 😀
Výborná
chutove celkem dobry, ale mokry.. cekala jsem krupave