HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Sušené švestky

Pokud vám zbyly švestky ze zahrádky a nestíháte je zpracovat, usušte si je. Šetrným sušením neztratí nic ze svých vitaminů, proto jsou sušené švestky zdravá zimní alternativa k chybějícím čerstvým. Doma si švestky můžete připravit velmi jednoduše. Švestky umyjte, rozpulte a vyjměte pecku. Sušte slupkou dolů. Švestky sušte při teplotě 57 stupňů po dobu 8–16 hodin. Správně usušené plody jsou tuhé. Po sušení nechte plody asi jednu hodinu vychladnout. Čas pro chlazení ale neprodlužujte, aby usušené plody nenatáhly vlhkost z okolního vzduchu. Usušené švestky uchovejte ve vzduchotěsných sklenicích a na temném místě.

Recepty, které obsahují Sušené švestky