Salát s čekankou, hruškou a kozím sýrem
- 10 min
- 4 min
- Snadné
- 2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 239 kcal
- 5 g bílkovin
- 13 g tuků
- 23 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Hrušky oloupeme, nakrájíme na měsíčky a orestujeme na pánvi cca 2 minuty společně se zázvorem a muškátovým oříškem. Vše vyjmeme z pánve a dáme stranou.
Pánev necháme na plotýnce, rozpůlíme čekanku a lehce ji orestujeme zhruba z obou stran. Čekanku osolíme a odstavíme.
Zálivku připravíme tak, že vyšleháme dohromady med, citrónovou kůru, citrónovou šťávu a olivový olej.
Předvařenou řepu rozkrájíme na libovolné tvary. Každou polovinu čekanky dáme do servírovacího talíře, kolem rozprostřeme řepu, hrušky a navrch rozdrobíme kozí sýr.
Těsně před servírováním pokapeme každou porci připravenou zálivkou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dobrá kombinace i s mixem salátů.
Zálivka moc dobrá!
Velice chutne