Naložené papriky
- 35 min
- 25 min
- Snadné
- 25 kusů
Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %
Strana 234Více informací o kuchařceSuroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. Papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem, plech dejte do trouby a papriky pečte* 25 minut dočerna. Po upečení papriky hned zabalte do potravinové fólie nebo sáčku a dejte na chvíli stranou. Z paprik odstraňte fólii, nechte chvilku vychladnout a odstraňte z nich lžící nebo rukou černou slupku a odkrojte z nich jádřince a stopku. Očištěné dužiny dávejte stranou.
Stroužky česneku nakrájejte na plátky a cibuli očistěte a nakrájejte na měsíčky. Připravte si pětilitrovou sterilizovanou zavařovací sklenici. Do sklenice střídavě vrstvěte upečené očištěné části paprik, česnek, cibuli, sůl a pepř.
Sklenici zalijte 600 ml oleje a těsně ji uzavřete. Papriky nechte před dalším zpracováním odležet alespoň 1 týden.
Naložené papriky se dají použít jako občerstvení pro návštěvu, k aromatickým sýrům, do salátů nebo pro přípravu pomazánky.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborné