Mrkvové hranolky
10 min
40 min
Snadné
2 porce
Rádi u televize něco chroupete? Zkuste kaloricky méně náročné hranolky z mrkve. Ve spojení s olivovým olejem do těla dostanete nejen antioxidanty C nebo D, ale hlavně A, který je rozpustný pouze v tucích. V troubě mrkev krásně změkne a experimenty s kořením jí dodájí originální chutě.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 95 Kcal
- 1 g bílkovin
- 7 g tuků
- 7 g sacharidů
Suroviny
2 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Mrkev očistěte, nakrájete na hranolky a dejte do mísy.
2
V míse mrkev smíchejte s olivovým olejem, bazalkou, oreganem, solí a pepřem.
3
Hranolky rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby na 170–180 °C 35-40 minut.
4
TIP: Pro pálivější verzi přidejte k hranolkám před pečením špetku chilli.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vynikající 😉
Výborný
Hranolky jsou super, akorát si dávejte pozor ať to nepřeženete s kořením jako já :D