Košík je prázdný
Hrášková kaše
- 3 min
- 12 min
- Snadné
- 4 porce
Hrachová kaše je pro mnohé traumatem ze školní jídelny. Vyzkoušejte s námi její obměnu ze sladkého hrášku a máty. Věříme, že si ji oblíbíte.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 204 kcal
- 8 g bílkovin
- 9 g tuků
- 22 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Na pánvi na středním plameni rozehřejte máslo a olivový olej.
2
Do pánve přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni po dobu 3–4 minut.
3
Poté přidejte rozmrazený hrášek, vývar, nahrubo nasekanou mátu a sůl a vše 5–6 minut provařte na středním plameni.
4
Následně směs zalijte sójovou smetanou a další 1 minutu provařte.
5
Nakonec směs pomocí mixéru rozmixujte na hladké pyré a podávejte.
TIP
Pokud používáte klasický tyčový mixér, směs po rozmixování propasírujte skrz jemný cedník – docílíte tak dokonale hladké konzistence.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
mňam. rychlé, jednoduché, vyborné
Vyborne, pouzitelne i jako pomazanka