Domácí majonéza
20 min
0 min
Snadné
4 porce
Máte rádi majonézu? Zkuste tuto domácí, ale varujeme vás! Jak jednou ochutnáte domácí, už nikdy nebudete chtít tu kupovanou.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 461 Kcal
- 3,7 g bílkovin
- 49 g tuků
- 1,3 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Postup přípravy
1
Vejce a hořčici dejte do vysoké nádoby a pomocí tyčového mixéru je vyšlehejte. Tyčový mixér pomalu zvedejte ode dna nádoby nahoru.
2
Do směsi pomalu zašlehejte citronovou šťávu, sůl a pepř.
3
Za stálého šlehání přidávejte po malých lžičkách olej. Jakmile směs začne houstnout, můžete olej přilévat tenkým pramínkem.
4
Podle chuti osolte a opepřete.
5
Skladujte v lednici nejdéle 4 až 5 dní.
TIP
Aby se majonéza nesrazila, suroviny by měly mít pokojovou teplotu.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Povedlo se výborná 👍👍👍
ja dam vse dohromady a tycakem to vysleham👍👍👍