Bulgurový salát s lilkem a sušenými rajčaty
- 15 min
- 15 min
- Snadné
- 2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 446 kcal
- 14 g bílkovin
- 16 g tuků
- 61,8 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Bulgur zalijte horkou vodou, osolte malou lžičkou soli a vařte na mírném plameni 10 minut. Dalších 5 minut jej nechejte pod pokličkou dojít, poté nakypřete vidličkou a nechejte zchladnout.
Lilek nakrájejte na kostičky.
Rozehřejte olivový olej a nakrájený lilek na něm na středním plameni orestujte. Pak jej přidejte k bulguru.
Sušená rajčata a cherry rajčátka nakrájejte na kostičky, petrželovou nať nasekejte najemno. Vše společně s rukolou promíchejte s uvařeným bulgurem.
Salát podle chuti osolte a opepřete, případně přidejte olivový olej.
Salát podávejte teplý nebo jej nechejte vychladit v lednici a poté podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný salát. Ještě jsem přidal stroužek česneku a nakonec posypal trochou Grana Padana Velká dobrota
Chutno, trochu jsem pozměnila ingredience, protože jsem neměla vše podle receptu, ale stejně dobré 👍
Automaticky přeloženo