Pomazánka z červené čočky s kešu a římským kmínem
- 30 min
- 15 min
- Snadné
- 2 porce
Rostlinná pomazánka plná vitamínů a vlákniny. Zkuste si s ní příště připravit sendvič a po jiné už nesáhnete ;)
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 491 kcal
- 19,4 g bílkovin
- 28,9 g tuků
- 34,3 g sacharidů
Suroviny
2 porce
Postup přípravy
1
Cibuli a česnek nakrájejte na malé kostičky.
2
V hrnci rozehřejte na středně silném plameni olej a cibuli a česnek na něm orestujte dozlatova.
3
Pak přidejte červenou čočku, římský kmín a zalijte vodou tak, aby všechna čočka byla ponořena.
4
Vařte na mírném ohni 10 minut, dokud čočka nezměkne. V případě potřeby podlejte další vodou.
5
Jakmile je čočka uvařená, slijte přebytečnou vodu (pokud nějaká je).
6
Osolte, opepřete, přidejte kešú ořechy a rozmixujte najemno.
7
Nechte vychladit v lednici a pak podávejte.
TIP
Podávejte na chlebu s petrželovou natí, opraženými neloupanými dýňovými semínky a čerstvou zeleninou.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobrá :) já jsem si tam teda ještě přidala 1 mrkev, ale věřím, že i bez ní je pomazánka super. Díky za recept :)
Vynikající!
Automaticky přeloženo
výborné