HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 164 Kcal
  • 7 g bílkovin
  • 7 g tuků
  • 14 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

1

Čočku propláchněte, vložte do hrnce a zalijte neosolenou studenou vodou. Vodu přiveďte k varu a čočku vařte doměkka na mírném plameni (potrvá to cca 15 minut).

2

Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte najemno nakrájenou šalotku a opékejte 2–3 minuty na středním plameni.

3

Do pánve přidejte očištěné najemno nastrouhané mrkve společně s nastrouhaným celerem a opékejte 10 minut na mírném plameni. Občas promíchejte.

4

Zeleninu podlijte cca 2 lžícemi vody. Přidejte uvařenou čočku, kari koření, lžíci citronové šťávy a špetku soli. Opékejte za občasného míchání další 3 minuty.

5

Hotovou pomazánku nechte zchladnout a skladujte v lednici* nebo podávejte ihned.

6

*Hotovou pomazánku zkonzumujte do 4 dnů.

TIP
Pokud máte rádi jemnější pomazánky, směs nakonec rozmixujte ponorným mixérem. Je-li pomazánka příliš hustá, přidejte 50 ml vody. Pomazánku podávejte s celozrnnou bagetou a najemno nasekanou petrželkou.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

manasx
19. května 2022

Výborná pikantní změna. Chutná všem. I těm co moc celer nemusí. Přidávám nakonec stroužek česneku.

Verunka Hanáková
15. dubna 2022

Výborné. Dala jsme si to na opecenem toustu a bylo to dokonale :)

Naďa Koubova
07. listopadu 2021

Také jsem přidala strouzek česneku. Moc dobré.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních