![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Červenou čočku propláchněte, vložte do hrnce a zalijte studenou vodou (nesolte). Poté vodu přiveďte k varu, ztlumte plamen na mírný stupeň a čočku vařte doměkka (potrvá to cca 15 minut).
Mezitím si opečte zeleninu. V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou šalotku a opékejte ji 2–3 minuty na středním plameni. Následně ztlumte plamen na mírný stupeň, přidejte nastrouhanou mrkev a celer a vše opékejte 10 minut za občasného promíchání.
Až se dovaří čočka, vypněte ohřev pod hrncem. Poté podlijte opečenou zeleninu v pánvi cca 2 lžícemi vody, přidejte do pánve uvařenou čočku, kari koření, citronovou šťávu a špetku soli a celou směs opékejte na mírném plameni další 3 minuty za občasného promíchání.
Hotovou pomazánku nechte před podáváním nejprve zchladnout. Pokud ji nespotřebujete ihned, skladujte ji v lednici a spotřebujte do 4 dnů.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Lahodná, chuťově vyvážená, mňamka ;-)
Za mě je to spíš čočkovo-mrkvová
Dobrá, ale méně výrazná.