Celerová pomazánka s mrkví
- 10 min
- 15 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 164 kcal
- 7 g bílkovin
- 7 g tuků
- 14 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Červenou čočku propláchněte, vložte do hrnce a zalijte studenou vodou (nesolte). Poté vodu přiveďte k varu, ztlumte plamen na mírný stupeň a čočku vařte doměkka (potrvá to cca 15 minut).
Mezitím si opečte zeleninu. V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou šalotku a opékejte ji 2–3 minuty na středním plameni. Následně ztlumte plamen na mírný stupeň, přidejte nastrouhanou mrkev a celer a vše opékejte 10 minut za občasného promíchání.
Až se dovaří čočka, vypněte ohřev pod hrncem. Poté podlijte opečenou zeleninu v pánvi cca 2 lžícemi vody, přidejte do pánve uvařenou čočku, kari koření, citronovou šťávu a špetku soli a celou směs opékejte na mírném plameni další 3 minuty za občasného promíchání.
Hotovou pomazánku nechte před podáváním nejprve zchladnout. Pokud ji nespotřebujete ihned, skladujte ji v lednici a spotřebujte do 4 dnů.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Lahodná, chuťově vyvážená, mňamka ;-)
Za mě je to spíš čočkovo-mrkvová
Dobrá, ale méně výrazná.