Pečený lilek s piniovými oříšky
- 10 min
- 45 min
- Snadné
- 2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 269 kcal
- 5 g bílkovin
- 21 g tuků
- 14 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 190 °C.
Lilek párkrát propíchněte vidličkou a rozkrojte ho napůl.
Česnek utřete a potřete jím řezné strany obou polovin lilku.
Lilek pokapejte olivovým olejem a posypte oreganem, provensálským kořením a solí.
Připravte si plech, vyložte ho pečicím papírem a přemístěte na něj obě poloviny lilku. Plech dejte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut při 180–190 °C (na posledních 10 minut pečení posypte obě poloviny lilku piniovými oříšky).
Po upečení vyndejte lilek z trouby, rozdělte na servírovací talíře a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Jedinou chybu to mělo. Že jsme si toho neuvařili víc ;)
Automaticky přeloženo
5
Automaticky přeloženo
Rychlá večeře, ale chuť lilku je prostě za mě obecně taková nevýrazná. Piniové oříšky to trochu zachránily..:)