Pečený květák s omáčkou
10 min
20 min
Snadné
4 porce
Na květákový mozeček si většina z nás vzpomene ve spojitosti se školní jídelnou. Možná i kvůli tomu si květák nepřipravujeme doma tak často. To je ale velká škoda, protože tahle nízkokalorická zelenina dělá divy, působí například jako prevence proti rakovině. Zkuste si proto připravit tento recept na pečený květák s omáčkou z bílých fazolí.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 80 Kcal
- 6 g bílkovin
- 1 g tuků
- 12 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejeme na 190 °C.
2
Květák si rozdělíme na růžičky, očistíme a rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
3
Květák dáme péct na 20 minut do trouby při 180-190 °C.
4
Mezitím si rozmixujeme fazole společně s lahůdkovým droždím, česnekem, rajčaty, kari a 150 ml vlažné vody.
5
Květák vyndáme z trouby a promícháme s fazolovou omáčkou.
6
Ihned podáváme.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný 👌 moc nám chutnalo. Určitě jsem nevařila naposledy. Vynechala jsem rajčata a fazole půl na půl bílé a hnědé a i tak super 👍 Krásně zasytilo.
Prekvapive zajimava chut, doporucuju :)
Bohužel dávám špatné hodnocení, ale toto opravdu nebylo vůbec dobré. Na žaludek dost těžké