
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Ve větší míse smíchejte všechny ingredience kromě 1 vejce a ze vzniklé směsi vypracujte kompaktní těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte odležet v lednici alespoň 4 hodiny.
Odleželé těsto vyndejte z lednice na pracovní plochu, troubu předehřejte na 170 °C a plech vyložte pečicím papírem.
Pracovní plochu si posypte trochou mouky a z těsta vyválejte cca 2–3 mm silný plát. Z vyváleného těsta vykrajujte libovolné velikonoční tvary.
Vykrájené tvary rozprostřete na připravený plech a dejte péct na 12–16 minut do předehřáté trouby při 170 °C.
Než se perníčky upečou, vyšlehejte v misce zbylé vejce.
Upečené perníčky potřete vyšlehaným vajíčkem a skladujte v teplém a vlhkém prostředí – nejlépe v krabici s rozpůleným jablkem pro zachování vláčnosti.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními