HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě – Velikonoční speciál se slevou 80 %

Strana 14Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 68 kcal
  • 1 g bílkovin
  • 2 g tuků
  • 11 g sacharidů

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací

Suroviny

50 porcí

Efektivní a bezpečné doplnění 100 % denního příjmu hořčíku

  • Podpora regenerace
  • Pomůže od migrén
  • Přes 1000 spokojených recenzí
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Ve větší míse smíchejte všechny ingredience kromě 1 vejce a ze vzniklé směsi vypracujte kompaktní těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte odležet v lednici alespoň 4 hodiny.

2

Odleželé těsto vyndejte z lednice na pracovní plochu, troubu předehřejte na 170 °C a plech vyložte pečicím papírem.

3

Pracovní plochu si posypte trochou mouky a z těsta vyválejte cca 2–3 mm silný plát. Z vyváleného těsta vykrajujte libovolné velikonoční tvary.

4

Vykrájené tvary rozprostřete na připravený plech a dejte péct na 12–16 minut do předehřáté trouby při 170 °C.

5

Než se perníčky upečou, vyšlehejte v misce zbylé vejce.

6

Upečené perníčky potřete vyšlehaným vajíčkem a skladujte v teplém a vlhkém prostředí – nejlépe v krabici s rozpůleným jablkem pro zachování vláčnosti.

TIP
Perníčky dozdobte podle fantazie klasickou polevou z bílků a cukru.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních