Špaldové vanilkové rohlíčky
- 20 min
- 15 min
- Snadné
- 70 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 47 kcal
- 1 g bílkovin
- 3 g tuků
- 4 g sacharidů
Suroviny
Podívejte se na přípravu receptu na videu
Štítky
Postup přípravy
Do větší mísy prosijeme mouku a přidáme k ní ořechy, máslo, sirup (nebo třtinový cukr), vejce se žloutkem a vanilkový extrakt. Všechny suroviny spojíme, z těsta vytvarujeme kuličku a zabalíme ji do potravinové folie. Těsto dáme odležet do lednice a to nejlépe do druhého dne.
Druhý den těsto vyndáme z lednice, prohněteme, rozdělíme na cca 8 stejných dílků a z každého dílku vyválíme váleček. Z válečků odkrajujeme cca 4 cm dlouhé kousky, které ohneme do tvaru rohlíčků nebo použijeme formu na rohlíčky.
Rohlíčky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby na 170–180 °C. Pečeme cca 10–15 minut.
Hotové rohlíčky obalujeme ještě teplé v sypké stévii nebo například sušeném rýžovém mléce.
TIP: Pokud máte doma vanilkový lusk, použijte místo vanilkového extraktu semínka z něj.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Jsou skvělé, před lety jsme je zkusili a od té doby už jiné neděláme. Akorát je neobalujeme ve stévii, ale ve vanilkovém cukru. Máma je každému chválí a doporučuje pokaždé, když přijde řeč na cukroví 😀
Může se použít místo javorového sirupu med.
dají se píct v silikonové formičce na vanilkové rohlíky?
Automaticky přeloženo