Košík je prázdný
Rýžová kaše
- 5 min
- 70 min
- Snadné
- 1 porce
Snídaním dnes jednoznačně vládne ovesná kaše na různé způsoby. Čas od času ale každý z nás dostane chuť na změnu, a právě proto jsme tu pro vás s tímto receptem na rýžovou kaši, která vás dostane svou vůní medu a skořice. Příjemným bonusem je i obsažený rýžový protein, takže dostatek bílkovin je zaručen.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 398 kcal
- 17 g bílkovin
- 3 g tuků
- 73 g sacharidů
Suroviny
1 porce
Štítky
Postup přípravy
1
V menším hrnci smíchejte 150 ml mléka, 250 ml vody, najemno nastrouhanou pomerančovou kůru, med, skořici a výslednou směs přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na mírný, přidejte rýži a vařte pod pokličkou 20 minut.
2
Po uvaření rýže hrnec odstavte z plotny a vmíchejte rýžový protein.
3
Hotovou kaši přesuňte do misky, přidejte drobné ovoce a podávejte.
TIP
Rýžovou kaši můžete libovolně dochutit – vyzkoušejte například vanilku, ořechy, mátu, tahini pastu nebo jogurt. Stejně tak můžete použít i jiný druh ovoce jako broskve, citrusy, meruňky nebo jahody.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dělala jsem podle receptu, dodržela časy a úplně parádička. Děkuji 😊
Na tohle množství jsem dal dvakrát tolik rýže a ubral jsem vody v poměru k mléku mléka a bylo to tak akorát. Výhoda je, že si to můžete ochutit čímkoliv - já dával kaki, ořechy, chia semínka a kokosové lupínky. Ve fantazii se meze nekladou :))
moc se to nepovedlo. Moc tekutin. byla z toho polévka a ne kaše. Nastavila jsem ovesnými vločkami a vznikly dvě chutné porce.