Košík je prázdný
Pečená dýně s cizrnou
- 10 min
- 30 min
- Snadné
- 2 porce
Jako příloha či jako lehká večeře může fungovat tenhle jednoduchý a přitom opravdu chutný salát s pečenou dýní a cizrnou. Není třeba s tím dělat žádné cavyky, všechno pěkně šup do trouby a čekat, až se po kuchyni začne linout nasládlá chuť máslové dýně. Tu máme nejradši. A vy?
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 704 kcal
- 25 g bílkovin
- 42,2 g tuků
- 55,9 g sacharidů
Suroviny
2 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 190 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem. Místo plechu můžete použít také zapékací pánev.
2
Dýni nakrájejte na menší silnější plátky nebo kostky a smíchejte s cizrnou, dýňovými semínky a olivovým olejem. Osolte, opepřete, posypejte oreganem a promíchejte.
3
Směs rovnoměrně rozprostřete na připravený plech nebo přemístěte do zapékací pánve. Dejte do trouby a pečte 25–30 minut při 180–190 °C.
4
Podávejte teplé.
TIP
Pokrm můžete ozdobit několika čerstvými lístky šalvěje.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Božsky chutné a syté! Na to jsem dala semínkovou směs, která obsahovala nejen dýňová semínka. Zkusím to i s chilli a budu čerpat i z nápadů předchozích komentujících!
Automaticky přeloženo
Vynikající, jednoche, rychlé, fakt výborná chuť.
Dýni jsem nahradila batátem a lehce zasypala kozím sýrem. Jako přílohu domácí kvašené červené zelí.😋