Ovesné lívance s podmáslím
- 4 min
- 9 min
- Snadné
- 3 porce
Jíme zdravě do 30 minut se slevou 53 %
Strana 26Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 250 kcal
- 8 g bílkovin
- 7 g tuků
- 36 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Do větší mísy nasypte ovesnou a špaldovou mouku, kypřicí prášek do pečiva a špetku soli a důkladně promíchejte.
Následně přidejte vejce, med, podmáslí a rozpuštěný kokosový olej a ze směsi vypracujte řidší těsto.
Jakmile bude těsto hotové, na středním plameni rozehřejte pánev s nepřilnavým povrchem.
Do rozpálené pánve vlijte pomocí naběračky připravené těsto tak, abyste vytvořili 0,5 cm vysoká kolečka (Ø cca 10 cm).
Jednotlivé lívance opékejte z každé strany po dobu 1–1,5 minuty na středním plameni.
Hotové lívance rozdělte do 3 talířů a podávejte
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné, dětem moc chutnalo a to je důležité. neměla jsem podmáslí, nahradila jsem kefirem.
Lívance jsou hebké a nadýchané. Těsto když vyděláte nechte 10 min odstát, aby kypřicí prášek udělal svou práci. Záleží už jen na vás, co si dáte navrch lívanců.
Automaticky přeloženo