Mandlová kaše s quinoou
- 15 min
- 25 min
- Snadné
- 2 porce
Objevte s námi zázračnou potravinu, kterou je černá quinoa. Je sice méně běžná než ta bílá, ale se svými prospěšnými vlastnostmi pro lidské zdraví za ní rozhodně nezahálí. Touto mandlovou kaší z černé quinoy si můžete udělat radost třeba k snídani.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 425 kcal
- 12 g bílkovin
- 20 g tuků
- 50 g sacharidů
Suroviny
2 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Ve varné konvici připravte dostatečné množství horké vody na spaření quinoy. Poté si vezměte misku, vložte do ní quinou a horkou vodou ji spařte. Následně quinou sceďte, přemístěte do rendlíku a přilijte mandlové mléko.
2
Obsah rendlíku přiveďte k varu na silném plameni, poté plamen snižte na střední stupeň a vařte cca 20–25 minut. Pokud se quinoa bude během vaření přichytávat, podlijte ji trochou vody.
3
Vzniklou kaši odstavte z plamene, přidejte med a arašídové máslo a promíchejte.
4
Hotovou kaši rozdělte do 2 misek, na každou porci přidejte čerstvé lesní ovoce a kokosové plátky a podávejte.
TIP
Kaši můžete podávat také s goji.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Přilila jsem ještě mléko a vařila déle. Smíchala jsem s půlkou rozmačkaného banánu. Med není potřeba, protože je velmi sladký. Připraveno večer v kontejneru do práce. Navrch dejte mražené jahody. 😊
Automaticky přeloženo
.
5
Automaticky přeloženo