Košík je prázdný
Ječné palačinky
- 40 min
- 24 min
- Snadné
- 6 kusů
Možná už tušíte, že palačinky z ječné mouky jsou prostě skvělé. Ječná mouka jim dodává vláčnost a neobsahuje tolik lepku, proto se ani na sebe tolik nelepí. Tenhle recept jsme pro vás ještě vylepšili o bezlaktózové mléko a našlehaný bílek, který palačinky skvěle nadýchá.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 299 kcal
- 6 g bílkovin
- 11 g tuků
- 41 g sacharidů
Suroviny
6 kusů
Štítky
Postup přípravy
1
Mouku si smíchejte s mlékem a 2 žloutky a přidejte špetku soli. Vytvořte tekuté těsto a na 30 minut jej dejte stranou.
2
Mezitím si z bílků vyšlehejte sníh a po uplynutí uvedeného času jej vmíchejte do těsta.
3
Rozpalte si pánev s olejem a palačinky opékejte na středním plameni 1–2 minuty z každé strany.
4
Hotové palačinky polijte rýžovým sirupem a podávejte.
TIP
Palačinky si můžete zpestřit přidáním skořice, vanilkového extraktu nebo kakaa. Podávejte je s tvarohem, ovocem nebo ořechy.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
super
Automaticky přeloženo
Výborné palačinky, dobré s marmeladou, jogurtem a nutellou.
Viborne