Jablečné máslo
- 30 min
- 45 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 154 kcal
- 3 g bílkovin
- 8 g tuků
- 16 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Větší rendlík napusťte do ⅓ vodou.
Jablka si oloupejte, zbavte je jádřinců, nakrájejte na měsíčky a dejte do rendlíku. Vodu v rendlíku přiveďte k varu, přidejte mletou skořici a muškátový oříšek a rendlík přiklopte pokličkou.
Jablka pozvolna vařte při středním ohřevu zhruba 45 minut. Poté je sceďte, rozmixujte a nechte vychladnout.
Mezitím si nachystejte sklenice, do kterých budete máslo dávat.
K vychladlé jablečné kaši přimíchejte smetanový sýr a vanilkový extrakt a vzniklé máslo rovnoměrně rozdělte do připravených sklenic.
Máslo skladujte v lednici, kde vydrží až 2 týdny.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Nic moc, před přidáním sýru to byla docela slušná přesnídávka, ale se sýrem mi to moc nechutná