Cloud bread
- 15 min
- 30 min
- Střední
- 8 porcí
Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %
Strana 40Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 309 kcal
- 17 g bílkovin
- 25 g tuků
- 4 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu dejte předehřívat na 160 °C.
Připravte si 2 vyšší nádoby a rozklepněte do nich všech 5 vajec – bílky dávejte do jedné misky a žloutky do druhé.
Do nádoby s bílky přidejte špetku soli a tyčovým mixérem se šlehacím nástavcem z nich vyšlehejte tuhý sníh.
Do nádoby se žloutky přidejte smetanový sýr a směs vyšlehejte do nadýchané pěny.
Žloutkovou pěnu spojte s bílkovým sněhem.
Vyložte si pečicím papírem plech a vařečkou na něm z připraveného těsta tvořte placky. Pokud by vám tvořit nešly nebo by vám předtím spadl bílkový sníh, nezoufejte – těsto jednoduše rozprostřete po celé ploše plechu a po upečení z něj vykrájíte kolečka.
Plech dejte do trouby a pečte 25–30 minut při 150–160 °C.
Po upečení nechte placky chvíli chladnout.
Vychladlé placky rozložte na linku a mezi každé 2 placky dejte trochu bazalkového pesta, sušené šunky, plátků mozzarelly, rajčat a avokáda a trochu polníčku.
Obložené cloud breads ihned podávejte.
* Recept na domácí bazalkové pesto najdete zde na webu.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Bylo to opravdu vynikající. Manžel mi bral ještě teplé placky pod rukama, ale polovinu jsem zachránila :-D Druhý den jsem naplnila podobně, jako vy, a chutnalo to výtečně. I maminka byla nadšená
velmi snadné a chutné!
Automaticky přeloženo
Bylo to super a hodně syté. Jde dát do toho určitě i něco jiného. Podle toho kdo má co rád.