Chřestové muffiny
- 15 min
- 25 min
- Snadné
- 6 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 290 kcal
- 16 g bílkovin
- 11 g tuků
- 25 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
V hrnci přiveďte k varu 500 ml vody.
Mezitím si očistěte chřest a dejte předehřívat troubu na 170 °C.
Až voda v hrnci začne vřít, vložte do ní očištěný chřest a zprudka ho vařte 3 minuty na silnějším plameni.
Chřest vyndejte z hrnce a nakrájejte ho na kousky o velikosti cca 1 cm.
Vezměte si větší mísu a rozklepněte do ní všech 5 vajec. Poté přidejte mléko a sůl a vše rozšlehejte metličkou.
Do rozšlehané směsi přidejte nakrájenou šunku, nastrouhanou mozzarellu, špaldovou mouku a nakrájený chřest a promíchejte.
Připravte si 6 formiček na muffiny (nebo plech na muffiny) a vymažte je 20 g másla.
Do vymazaných formiček rovnoměrně rozdělte připravené těsto, formičky dejte do trouby a pečte 20–25 minut při 170 °C, dokud se na povrchu muffinů nezačne tvořit zlatavá krusta.
Upečené muffiny vyndejte z trouby, nechte lehce vychladnout a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Není moc chuťově výrazné. Stálo by za to přidat třeba pažitku nebo tymián. Klidne bych snesla i více chřestu. Ja měla doma ještě zbyteček lilku. Ten tam na kostičky taky nebyl špatný. Nebranila bych se teda ani variantě s lilkem.
Celkově nevýrazná chuť, málo slané. Lepší by bylo vynechat mouku, chutnaly by lépe.
výborné, vláčné