Velikonoční nádivka
- 30 min
- 35 min
- Střední
- 12 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 151 kcal
- 8 g bílkovin
- 8 g tuků
- 10 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Kopřivy spařte v horké vodě, aby vám při pečení nezešedly.
Vezměte si vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte se solí, pepřem a rozpuštěným máslem.
Toustový chléb nakrájejte na menší kostičky a opražte ho nasucho na pánvi – stačí 5 minut na středním plameni.
Připravte si pekáč (20 cm × 30 cm) a vyložte ho pečicím papírem.
V míse promíchejte opražené kousky toustového chleba společně se žloutky, přidejte spařené kopřivy a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
Směs nalijte na plech a pečte 30–35 minut dozlatova na 170–180 °C.
Hotovou nádivku nakrájejte na 12 stejných dílů.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Navíc jsem přidala uzené tofu. Použila jsem opravdu veliká domácí vejce a tak jsem 3 vajíčka nahradila (1 vejce=2 PL vody a 1ČL chia semínek), sněhu bylo i tak dost. Chutnalo nám 😋
dobrý