Celozrnné tortilly - základní recept
- 35 min
- 5 min
- Střední
- 16 kusů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Vezměte velkou mísu a prosejte do ní mouku společně s práškem do pečiva.
Rukama mouku s práškem promíchejte.
Do mísy přidejte sůl, tuhý kokosový olej s vodou a opět těsto rukama vypracujte. Těsto hněťte cca 5 minut, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
Těsto vyndejte na vál nebo kuchyňskou linku.
Výsledná konzistence je lepkavá, proto pro další hnětení potřete pracovní desku i ruce troškou oleje. Hněťte další 4 minuty. Hnětením se olej do těsta vstřebává, proto pokud se vám těsto lepí na desku, přidejte trochu víc.
Těsto dejte zpět do mísy, přikryjte utěrkou a dejte na 10 minut stranou.
Z výsledného těsta pak vytvarujtecca 16 stejně velkých kuliček. Kuličky mají velikost asi jako dlaň.
Z každé kuličky na pracovní desce posypané zbylou špaldovou moukou vyválejte tenkou tortillu.
Hotové tortilly pečte při nízkém ohřevu 3 minuty z jedné strany. Až se začnou na povrchu tvořit bublinky, tortillu otočte a pečte další 2–3 minuty z druhé strany.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Povedený recept. Těsto jsem samozřejmě dělala v robotu. Vůbec se nelepí. Akorát si myslím, že jsem je dělala opravdu tenké, ale přes to nesly smotat. Otázka, jestli to je surovinama, nebo kuchařkou 🤔
zajímavé
Dělala jsem jako přílohu k hummusu a výborné 👍