
Miska velká Salt & Pepper Artisan – modrá

Troubu předehřejte na 180 °C.
Kopřivy spařte v horké vodě, aby vám při pečení nezešedly.
Vezměte si vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte se solí, pepřem a rozpuštěným máslem.
Toustový chléb nakrájejte na menší kostičky a opražte ho nasucho na pánvi – stačí 5 minut na středním plameni.
Připravte si pekáč (20 cm × 30 cm) a vyložte ho pečicím papírem.
V míse promíchejte opražené kousky toustového chleba společně se žloutky, přidejte spařené kopřivy a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
Směs nalijte na plech a pečte 30–35 minut dozlatova na 170–180 °C.
Hotovou nádivku nakrájejte na 12 stejných dílů.
Získejte sezónní recepty
a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě
jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
dobrý