Vajíčková pomazánka
- 20 min
- 9 min
- Snadné
- 6 porcí
Pokud si chcete připravit opravdovou dobrotu z vajíček, dejte šanci této vajíčkové pomazánce. S jarní cibulkou, hořčicí a sýrem dostane teprve ten správný šmak. Skvěle se hodí třeba na rychlé jednohubky.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 164 kcal
- 8 g bílkovin
- 14 g tuků
- 2 g sacharidů
Suroviny
6 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Připravte si hrnec, napusťte do něj dostatek vody a přiveďte k varu.
2
Poté ztlumte plamen na mírný stupeň, do vroucí vody vložte vejce a uvařte je natvrdo (potrvá to 8–9 minut).
3
Mezitím si očistěte jarní cibulku a nasekejte ji najemno.
4
Uvařená vejce oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte s nasekanou cibulkou, dijonskou hořčicí, citronovou šťávou a smetanovým sýrem.
5
Hotovou pomazánku dochuťte solí a pepřem a ještě před podáváním ji nechte alespoň 10 minut vychladit v lednici.
TIP
Pomazánku skladujte v lednici v uzavíratelné krabičce, kde vám vydrží přibližně 3–4 dny.
Recept na domácí smetanový sýr najdete zde na webu.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborná pomazánka (dělala jsem ji již několikrát), jen nevypadá tak jak je zde prezentována na fotce 😁
Mňam Mňam, akorát bych přidala ještě papriku trochu. Dodá to ještě lepší chuť