
Mrkvová pomazánka
10 min
20 min
Snadné
4 porce
Mrkvovou pomazánku na mnoho způsobů již určitě znáte. Co takhle ozvláštnit tuto zeleninovou pomazánku pečenou mrkví? Může se zdát, že mnoho změn neudělá, ale věřte, že chuť mrkve po její tepelné úpravě teprve dostane ten správný říz. Pak stačí už jen dochutit a vychutnat si pomazánku třeba na domácím chlebíku.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 137 Kcal
- 3,8 g bílkovin
- 10,2 g tuků
- 7,5 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 190 °C.
2
Mrkev očistěte a nakrájejte na menší kousky.
3
Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem. Mrkev na něj rozložte a pokapejte olejem. Rukama promíchejte, aby byly olejem obaleny všechny kousky.
4
Pečte 20–25 minut na 180–190 °C.
5
Upečenou mrkev najemno rozmixujte s tvarohem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
TIP
Podávejte na kváskovém žitném chlebu a ozdobte nahrubo nasekanou mrkvovou natí.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Úžasné!
Vynikající, přidala jsem špetku chilli
výborné a netradiční