HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 190 Kcal
  • 12 g bílkovin
  • 14 g tuků
  • 4 g sacharidů

Suroviny

4 porce

Štítky

Postup přípravy

1

Nejprve v menší misce rozšlehejte vejce společně s pepřem a solí.

2

V pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem na středním plameni. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 1–2 minuty.

3

Poté do pánve rozdrobte droždí, přilijte mléko a míchejte, dokud se droždí nerozpustí (potrvá to cca 1–2 minuty).

4

Jakmile je droždí rozpuštěné, přilijte do pánve rozšlehaná vejce, ztlumte plamen na mírný stupeň a míchejte 2 minuty, dokud směs nemá konzistenci míchaných vajíček.

5

Hotovou pomazánku podávejte nejlépe ještě vlažnou.

TIP
Pomazánku servírujte na topinkách z kváskového chleba a každou posypte najemno nasekanou natí z jarní cibulky.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

vlaj
07. srpna 2021

Výborná. Udělala jsem ji ze 2 kostek droždí (42g) a 3 vajec, což vyšlo asi na 2 velké porce.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních