Drožďová pomazánka s vejci
- 5 min
- 6 min
- Snadné
- 4 porce
Drožďová pomazánka sice nepatří k těm úplně běžným pomazánkám, chuťově vás však může překvapit daleko více než oblíbené klasiky. Nejenže do sebe dostanete dávku vitamínu B, ale ještě zakusíte něco nového. Pomazánka chutná skvěle kdykoliv během dne.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 190 kcal
- 12 g bílkovin
- 14 g tuků
- 4 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Nejprve v menší misce rozšlehejte vejce společně s pepřem a solí.
2
V pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem na středním plameni. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 1–2 minuty.
3
Poté do pánve rozdrobte droždí, přilijte mléko a míchejte, dokud se droždí nerozpustí (potrvá to cca 1–2 minuty).
4
Jakmile je droždí rozpuštěné, přilijte do pánve rozšlehaná vejce, ztlumte plamen na mírný stupeň a míchejte 2 minuty, dokud směs nemá konzistenci míchaných vajíček.
5
Hotovou pomazánku podávejte nejlépe ještě vlažnou.
TIP
Pomazánku servírujte na topinkách z kváskového chleba a každou posypte najemno nasekanou natí z jarní cibulky.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
já ji mám ráda od malička, maminka nám ji často dělala! je velmi dobrá. Anna
Automaticky přeloženo
A co je v této pastě zdravé? Smažená vejce jsou nejvíc nezdravá, mléko dospělých taky ne a vše se zabíjí vysokou teplotou! 😡
Automaticky přeloženo
Výborná. Udělala jsem ji ze 2 kostek droždí (42g) a 3 vajec, což vyšlo asi na 2 velké porce.