HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 223 kcal
  • 7 g bílkovin
  • 14 g tuků
  • 17 g sacharidů

Zatočte s únavou a vyčerpáním pomocí Hořčíku

  • Dodá energii na celý den
  • Zrelaxuje a uvolní
  • Podpoří svaly a kosti
Více informací

Suroviny

2 porce

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Předehřejte troubu na 200° C.

2

Lilky omyjte a propíchejte slupku vidličkou po celé jejich ploše.

3

Takto vcelku je dejte péct do trouby na 25-35 minut, dokud jejich povrch nebude vypadat scvrkle.

4

Vyndejte z trouby, nechte chvilku vychladnout a každý lilek podélně rozpůlte.

5

Z lilku vydlabejte upečenou dužinu. Přesuňte do mixéru a rozmixujte společně se lžící olivového oleje, sezamovou pastou, citronovou šťávou a stroužkem česneku.

6

Rozmixujte do hladka a dochuťte solí a pepřem.

7

Před servírováním můžete ozdobit semínky granátového jablka a čerstvým koriandrem.

8

Dip podávejte například ke grilovanému masu či chlebovým plackám.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Kateřina Roszková
28. ledna 2020

Prý dip z pečeného lilku😂tohle je Mtabal. A v troubě to fakt není dobré. Jedině gril.

Kristýna Labudová
08. října 2019

Fajn recept, ale chutná lépe s trochou uzené papriky a římského kmínu

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních