
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Připravte si 300 ml zavařovací sklenici.
Rebarboru nakrájejte na malé kostičky (1 cm × 1 cm).
Vezměte si velkou hlubokou pánev, přidejte do ní barevný pepř a nechte ho ohřívat na mírném plameni 1 minutu, aby se rozvoněl.
Poté přidejte nakrájenou rebarboru společně s vinným octem, kokosovým cukrem a medem.
Vše zamíchejte, podlijte 100 ml vody, přiklopte pokličkou a vařte 15 minut na mírném plameni.
Pokud se voda vypaří dříve,přilijte ještě trochu – počkejte si ale až na moment, kdy se směs začne přichytávat k pánvi, a nepodlévejte ji příliš mnoho; po přilití velkého množství vody by totiž čatní bylo příliš řídké a už byste ho jen těžko zahustili.
Po uplynulých 15 minutách přidejte do pánve nasekanou bazalku, výslednou směs nechte vychladnout, dochuťte ji solí a následně ji přemístěte do čisté zavařovací sklenice.
Čatní skladujte nejlépe v lednici, kde vydrží zhruba 2 týdny.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními