HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě po celý rok se slevou 67 %

Strana 76Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 676 kcal
  • 5 g bílkovin
  • 47 g tuků
  • 78 g sacharidů

Extra vstřebatelný Hořčík pro ten nejkvalitnější spánek

  • Jednička na trhu
  • Zatočí s únavou
  • Pomůže od křečí
Více informací

Suroviny

1 porce

Hydratace a omlazení s každým douškem našeho kolagenu

  • Proti vráskám
  • Proti celulitidě
  • Skvělá chuť, žádná rybina
Více informací

Štítky

banner image

Postup přípravy

1

Připravte si 300 ml zavařovací sklenici.

2

Rebarboru nakrájejte na malé kostičky (1 cm × 1 cm).

3

Vezměte si velkou hlubokou pánev, přidejte do ní barevný pepř a nechte ho ohřívat na mírném plameni 1 minutu, aby se rozvoněl.

4

Poté přidejte nakrájenou rebarboru společně s vinným octem, kokosovým cukrem a medem.

5

Vše zamíchejte, podlijte 100 ml vody, přiklopte pokličkou a vařte 15 minut na mírném plameni.

6

Pokud se voda vypaří dříve,přilijte ještě trochu – počkejte si ale až na moment, kdy se směs začne přichytávat k pánvi, a nepodlévejte ji příliš mnoho; po přilití velkého množství vody by totiž čatní bylo příliš řídké a už byste ho jen těžko zahustili.

7

Po uplynulých 15 minutách přidejte do pánve nasekanou bazalku, výslednou směs nechte vychladnout, dochuťte ji solí a následně ji přemístěte do čisté zavařovací sklenice.

8

Čatní skladujte nejlépe v lednici, kde vydrží zhruba 2 týdny.

TIP
TIP: Čatní z rebarbory se skvěle hodí ke grilovanému masu a sýru a slouží jako zdravější varianta uměle dochucovaných omáček k masům.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních