Květákové kari
- 13 min
- 27 min
- Střední
- 5 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 322 kcal
- 8 g bílkovin
- 23 g tuků
- 20 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si připravte zeleninu. Květák očistěte a oberte na jednotlivé růžičky, dýni nakrájejte na cca 1cm kostičky a cibuli nakrájejte najemno.
Následně v hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce kokosového oleje na středním plameni.
Jakmile je olej rozpálený, přidejte najemno nakrájenou cibuli, růžičky květáku a kostičky dýně a vše opékejte 3–4 minuty na středním plameni.
Poté do pánve přisypte kari koření a kmín a směs opékejte na středním plameni ještě 30 sekund.
Nakonec ztlumte plamen na mírný a do pánve nalijte 300 ml vývaru a kokosové mléko. Přidejte scezenou cizrnu, sůl a pepř, pánev přiklopte pokličkou a vše vařte na mírném plameni 20–22 minut. Hotové květákové kari rozdělte do 5 talířů a podávejte.
Jak připravit na mražení: Po uvaření nechte směs zchladnout alespoň na pokojovou teplotu. Vychladlou směs rozdělte do uzavíratelných plastových nádob a vložte do mrazáku, kde vydrží 4–6 měsíců.
Jak uvařit po rozmražení: Po rozmražení směs vložte do hrnce a za občasného míchání prohřejte na středním plameni 12–13 minut.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vynikající, jako vždy 👍
Kokosové mléko je třeba přidat na konci. Nejprve bych zeleninu s cizrnou dusila ve vývaru a před koncem přidala kokosové mléko, protože se mi „zgrklo“ i jsem tosila že se mi to může stát, ale vyzkoušela jsem.
Automaticky přeloženo
lahodné