Jogurtový koláč s ovocem
- 10 min
- 35 min
- Snadné
- 8 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 220 kcal
- 7 g bílkovin
- 9 g tuků
- 27 g sacharidů
Suroviny
- 80 g ovesných vloček jemných
- 120 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 60 g třtinového cukru krystal
- ½ lžičky jedlé sody
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 200 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
- 50 g másla (rozpustit)
- 2× vejce velikosti M
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 300 g mraženého lesního ovoce
- 1 lžíce třtinového cukru krystal (na posypání)
- 1 lžička soli
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a vyložte si kulatou formu (⌀ 21 cm) na pečení.
Ve středně velké míse smíchejte vločky, špaldovou mouku, 60 g třtinového cukru krystal, jedlou sodu, prášek do pečiva a špetku soli. Přidejte jogurt, rozpuštěné máslo, vejce a vanilkový extrakt a vymíchejte v těsto.
Vzniklé těsto nalijte do připravené formy a vrch těsta posypte mraženým lesním ovocem a lžící třtinového cukru. Vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut na 180 °C.
Upečený koláč vyndejte z trouby a nechte vychladnout ve formě cca 20 minut.
Po vychladnutí koláč vyjměte z formy, nechte dojít do pokojové teploty (cca 30 minut) a poté podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný, jen jsem přidala ještě med a dala čerstvé jahody. Pečení opravdu přes 50 minut.
Pekla jsem ho s meruňkami a proto jsem přidala nahoru skořici a o něco více cukru. Pekla jsem také o něco déle. Foto jsem nestihla pořídit :-(
Udělala jsem jen s borůvkama a ani není potřeba 300 g ovoce a je mňam 😊